Friday, 24 May 2013





KAWAN,SAHABAT...
kali nie aku rasa nk berceerita pasai kaan2 aku dr aku sekolah tadika sampailah aku dah bekerja...macam2 perangai kawan2 aku..
dulu aku sekolah tadika dekat permatang buloh..hari2 pi sekolah mak or ayah aku yang hantaq..xde la jauh sngatt sekolah t..tapi di sebabkan skolah tu di tepi jalan,mesti la kena berhantar klau pi sekolah..mak2 n ayah2 takut anak2 depa maen jalan..kan BAHAYA semua tu..duli massa dekat tadika aku xramai sngat kawan...sebab kecik2 ag..takut nk berkawan..kawan yang aku ada nama NORLIDA ,RIDWAN,NUOWN..tu ja kawan yg aku rapat kot...sekolah tadika,xde la lama sangat...setahun jerr pown..hehehhehexbanyak sngat kenangan yang aku ada masa sekolah tadika..

lepas sekolah tadika mestilah kita akan msuk darjah 1..wahh..dah boleh paki uniform sekolah mcm kakak aku..baju putih kain biru gelap..syok oooo...darjah 1,masa hari first msuk sekolah maku aku hantaq ke x eark??rasanya x kot..sbb masa sekolah dulu aku dah ada body guard sendiri..sapa ag,mestilah kak aku ngan kak sepupu aku..aku panggik kak lily..ih garang jugak kak lily aku tu,,budak2 len takut nk kcau aku,,lepas darjah 1 sampai la darjah 6 aku dok sekolah yang sama ja..SEKOLAH KEBANGSAAN PERMATANG BULOH..dekat ja pon..g sekolah nek basikal ja..laluan ikut kebun orang kampung ja...nama2 cikgu yang aku ingat mesti la cikgu MAT NOR..ajaq matematik..klau baca sifir xlepas kena la tibai kaki...aku pon penah kena tau..lagi satu cikgu yang aku ingat ag..cikgu NAZIR..dye ajaq sains ngan ..fuuhhh..garang kot dye..tapi alhamdulillah sains aku yg daripada slalu fail akhirya aku lulus...Alhamdulillah...

lepas tamat sekolah rendah,masing2 mula berpecah untuk meneruskan perjuangan ke sekolah menengah..ada yang g sekolah badawi..tapi aku gi sekolah mad said..tahun 2000 aku mula menjejakkan kaki ke sekolah menengah..masa mula2 msuk form 1 aku di kelaskan di kelas yg ke enam daripada sembilan..alhamdulillah exam aku okey..form tu aku terus di lompatkn ke kelas yang ke tiga..hah amek kau..persaingan bnyak tu...kelas tu banyak kot budak2 pandai..then masa form 2 juga aku dapat tawaran kemasukan asrama dan biasiswa...alhamdulillah reazeki aku..
masa aku dok asrama dripada nama aku yati telah bertukar kepada yat..hohohoh magic..nama bertukar..YAT...
 
lepas ja hbis PMR..aku still ag sekolah tu sebab aku xnak g sekolah teknik...xbest..xmenarik hati...so aku form 4 aku pilih bidang akaun..konon2nya nk jadi akauntan la..cewahh...cita2 tinggi uuu...

mmmm lupa plak nk cerita,masa aku form 3 aku ada ramai kwn bek lelaki..geng la kata kan...ada syakir,syafiq n nasrul..yang pompuan plak ada hajar..mar..n wa..cupcup..ada ag..shahirah ngan syema..masa tu jugak aku dh tercouple ngan salah sorang kawan bek aku tu...mmm xpayah la kot aku certa dekat cnie..walaupon aku couple ngan dye tapi aku lebih rapat ngan ang sorang lagi..mmm dyeorg nie memng best..smpai sekarang depa nie tetap BFF aku...buntal friend forever n be friend forever..

lepas form 4 aku dh break ngan dye..sebab dye suka dekat budak baru msuk kelas dye masa tu..mmm tapi kitaorg tetap kamcing..tu la org kata..cinta monyet..hehehehe..habis lepas SPM..kami dah berpecah..masing2 dah buat haluan sendiri..ada yg kerja tok cari duit poket n ada yg tanam jagung saja..masa tu aku sempat a jugak cari duit poket..kje kedai makan n wat kje part time as a teacher..cewahh..teacher uuuu....

lepas result SPM dah kuar..masing2 meneruskn perjuangan tersendri..ada yg msuk matrik,universiti,politeknik,kolej n form 6..disebabkan keputusan aku cukup2 makan jer..nk masuk kolej xmampu masa tu..aku masuk form 6 jerr...mula2 persekolahan aku g sekolah nek bus jerr..lepas tu aku dapat moto weii..apa lagi..g sekolah nek moto la...pagi2 g hantaq adek aku dekt sekolah mat said dulu..pastu baru trus g sekolah aku...laen penjuru plak tu,,xpa..rempit wooo...

hohoho..tamat jugak STPM ku tu..walaupon MUET aku xlepas,tpi STPM aku lulus la...tp sebelom aku dpat result aku dah msuk kolej...nk jadi jururawat plak..lari bidang plak aku rasa..ntah la, aku pon xtau napa aku wat pilihan nk jadi nurse..samaada sebab minat or sebab permintaan pekerjaan masa tu sangt mudah klau aku blajar jadi nurse...

bila dh msuk blajaq nurse laen plak certanya..blajaq bahasa inggeris weii..mana la aku nk reti apa yg ampa cakap..dok kg aku ckp melayu ja..subjek english aku pn ckup2 makan jer..naseb bek lulus...adoii...dah dok kolej mcm2 jadi..aku hampir2 nk berenti blajaq masa tu..pengaruh kawan2 la tuu...alahmdulillah..aku habis gak blajaq..lulus LJM aku..lepas 4 bulan menganngur aku dh dapat tawaran keja dekat klang...sekarang aku dah 2tahun 6bln bekerja sebagai nurse...alhamdulillah..kalu ada rezeki aku nk sambung belajaq la..tapi lepas semuanya stabil la........

itulah cerita hidup aku..susah senang aku masih ada family yg sedia membantu..aku sayang depa semua..tq tok semua..





www.tips-fb.com

Friday, 21 September 2012

SAHABAT


kau ada di kala ku suka
di kala ku duka
setiap tangisan
dan juga ketawa

kau ada di kala ku perlu
setia menemaniku
pegang erat tanganku
bila ku jatuh

kaulah yang selalu
selalu menemaniku
mendengar kisah
pahit manisku

kaulah yang di situ
setia menungguku
kaulah yang satu
menjadi sahabatku

kau ada di kala jatuh
disetiap bangunku
terus menemaniku
tanpa rasa jemu

kau ada di setiap tawa
di kala bahagia
kau menjadi sahabatku
selamanya

kaulah yang selalu
selalu menemaniku
mendengar kisah
pahit manis hidupku

kaulah yang di situ
setia menungguku
kaulah yang satu
menjadi sahabatku

ku tahu
ku kan selalu ada
ada dirimu

dan ku harap
kau juga
rasa begitu


sahabat..
xsemudah yang kita sangka..
mencari sahabat yg setia adalah sesuatu pekara yang paling sukar dalam hidup kita,
dan xsemudah juga untuk menjadi seorang sahabat..
hargailah sahabat.dan jadilah sahabat yg setia.. www.tips-fb.com

pekerjaanku...

sorry i miss u.. www.tips-fb.com

kosong kosong....memang sesuai lagu nie tok aku...

www.tips-fb.com

Sunday, 14 August 2011

hai semua..

uuihh...dh lama sngt la xupdate blog aku nie..sori la..aku busy ckit..
sedar2 sekarng dh bulan puasa kn...hari nie. genap la 14 hari kta dh berpuasa...
kejap ja rs..hr nie jg la dh cukup 4hr mak aku berang ke mekah...harap2 mak aku chat lah dekat sn..
aku pon xtau nk cerita apa...cerita lah apapon kn??..

semua org impikan nk melawat di empat yg suci tu kn..termauklah mak aku..alhamdulillah,kal nie mak aku berpeluang ke sn...
pada 40g0s yg lau..iaitu hari rabu..
mak aku n kumpulannya dh berangkat ke mekah...
Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar walaupun sudah 3x penerbangannya di tangguhkan...
aku harap mak aku dapat menjalankn ibadah dengan sempurna...
aku jg doakn mak aku akn chat d sn...

mak akn pulang pada 8 sept nnt..
kami adek beradik akn setia menanti kepulangan mak nnt...
Selamat Hari Raya mak... www.tips-fb.com

Sunday, 26 June 2011

KOPIOLAICI: Santai Bersama BEN ASHAARI: Kenduri kawin bandar d...

KOPIOLAICI: Santai Bersama BEN ASHAARI: Kenduri kawin bandar d...: "( Santai Bersama BEN ASHAARI: Kenduri kawin bandar dan kampung .. ) Pautan dari Entry Abang Ben...... Bila aku terbaca entry Aba..." www.tips-fb.com

Sunday, 22 May 2011

Salam Perkenalan dariku....

Assalamualaikum Semua....

Aku nurhayati..aku baru jer blajar wat blog nie...x pandai pon..nie abg angkat aku yang sarankn aku buat nie klau aku bosan or stress dekat tempat keje..aku pon xt au apa yg nak di tulis dalam nie...hahahha...
 macam nie lah... dh tajuk pon pengenalan diri...aku pon nk la perkenalkn sapa aku...

nama penuh aku NurhayaTi Bnti MuhaMAd..Aku asal dari pulau pInang...tapi SekaRang aku meneTAp di Klang...Aku lahir Bulan Nov...sama ngan tarikh Besday Abg Angkat aku..tahun ngan Time jer xsama...


www.tips-fb.com